3CMC verbod

3cmc verbod | 3cmc verboden | 3-cmc verbod | 3-cmc verboden

Het zal er al een tijdje aan te komen maar nu is het toch echt gebeurt, het 3CMC verbod is daadwerkelijk ingevoerd. Wat betekent dit precies en wat zijn de gevolgen nu dat 3CMC verboden is geworden? In dit artikel zullen we alles behandelen rondom de nieuwe wet en wat de consequenties hiervan zijn.

Wanneer is het 3CMC verbod ingegaan?

Het 3CMC verbod is ingegaan op 12 september 2023. Eerder in mei 2023 werd het verbod al aangekondigd door de Nederlandse politiek in een algemeen besluit. De Verenigde Naties hadden namelijk besloten om er voor te zorgen dat 3CMC verboden zou worden in alle EU-landen. Dit had eigenlijk al in februari 2023 plaats moeten vinden, maar Nederland had vertraging met het invoeren van zo’n verbod. Uiteindelijk nam de Nederlandse politiek op 6 juni het Europese verbod op in onze opiumwet. Binnen 4 weken na deze opname moest de stof dan eigenlijk al verboden worden. Maar Nederland zou Nederland niet zijn als het weer vertraging op zou lopen. Vanwege het zomer reces in de politiek werd de stop uiteindelijk dus pas in september verboden.

Waarom hebben ze 3CMC verboden?

De besprekingen over een 3CMC verbod waren al een lange tijd aan de gang achter gesloten deuren, de stof was immers een doorn in het oog van de politiek. Er was namelijk door de Verenigde Naties besloten dat 3-CMC en 3-MMC op Europees niveau verboden zouden moeten worden vanwege de potentiële risico’s van de stoffen. Bijna alle Europese landen waren op tijd en hadden de stoffen in februari al opgenomen in hun lokale opiumwet. Dit was echter niet het geval voor Nederland en nog een paar andere landen zoals bijvoorbeeld Roemenië. Hierdoor werden deze landen op de vingers getikt en moesten dan ook een boete betalen voor het niet nakomen van hun afspraken.

Wat betekent dit voor de toekomst van deze stoffen?

Ook de poederboer kan een 3CMC verbod niet negeren en wij stoppen dan ook met de verkoop van deze stof. Het feit dat 3CMC nu verboden is zal in ieder geval waarschijnlijk voor meer criminaliteit zorgen omdat criminelen natuurlijk een extra verdien model zien in het verkopen van deze stof. De prijs op de zwarte markt zal dan ook hoogst waarschijnlijk oplopen waardoor er voor deze groep nog meer te verdienen valt. Wij raden in ieder geval altijd ten zeerste af om stoffen op de zwarte markt te kopen. Je weet namelijk nooit precies wat je koopt en of het wel zuivere stoffen zijn. Voor het zelfde geld heb je een vervuild product gekocht wat erg schadelijk kan zijn.

Wat is het beste alternatief

Nu dat het 3CMC verbod is ingevoerd wordt ons vaak de vraag gesteld wat nu het beste alternatief is? Wij van de poederboer kunnen deze vraag heel makkelijk beantwoorden en dat is namelijk; 2MMC. Deze stof lijkt in veel opzichten erg op 3-CMC omdat het beide synthetische cathinonen zijn waardoor je vergelijkbare onderzoeksresultaten hebt. 2MMC kopen kun je dan ook veilig en gemakkelijk doen bij de poederboer. Bij ons ben je namelijk wel gegarandeerd van een zuiver en kwalitatief goed product wat perfect aansluit op jouw onderzoek.

Onze conclusie

Onze conclusie dat 3CMC verboden geworden is dat het niet veel zoden aan de dijk zal brengen. Het vergroot namelijk maar één probleem, en dat is criminaliteit. Uiteindelijk willen mensen toch graag onderzoek kunnen doen naar research chemicals, en dit valt ook niet tegen te houden. Door bepaalde stoffen te verbieden duw je deze alleen maar de zwarte markt op waar vervuilde stoffen niet ongebruikelijk zijn en dit vormt een groter risico. De tijd zal het uiteindelijk leren of dit 3CMC verbod echt nut heeft gehad. Voor meer informatie over een groter algeheel verbod op research chemicals kan je dit artikel lezen .

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Chat openen
1
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?