Wat is het verschil tussen 2MMC en 3CMC?

verschil tussen 2mmc en 3cmc

Je hebt er vast wel over gehoord, 2MMC en 3CMC. Beide zijn best bekende stoffen in de wereld van research chemicals. Maar wat is het verschil tussen 2MMC en 3CMC? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en zullen we ons best doen om deze zo goed mogelijk voor jullie te beantwoorden.

Wat is 3-CMC nou eigenlijk?

Om er achter te komen wat het verschil is tussen 2MMC en 3CMC moeten we eerst leren begrijpen wat deze stoffen zijn. 3-CMC ook wel 3-chloormethcathinone genoemd is een stimulerende stof die valt onder de bekende groep van cathinonen. De stof werd populair in 2021 omdat 3MMC toen verboden werd en 3-CMC als beste alternatief werd aangewezen.

Wat is 2-MMC precies?

2-MMC ook wel 2-methylmethcathinone genoemd is net als 3-CMC een stimulerende stof die tevens ook onder de groep van cathinonen valt. Het is eigenlijk hetzelfde als 3-MMC alleen bij 2-MMC is de samenstelling net iets anders.

Het verschil tussen 2MMC en 3CMC

Nu rust natuurlijk de belangrijke vraag; wat is het verschil tussen 2MMC en 3CMC? Het zijn natuurlijk beide stoffen uit de groep van cathinonen waardoor ze erg veel overeenkomen maar toch zit er een verschil in. Het verschil zit hem namelijk in de manier hoe deze stoffen worden gemaakt.

3-CMC is een gechloreerde chemical die doormiddel van chloor op de derde positie van de benzeenring is geplaats (schuin links omhoog). 2-MMC is een gemethyleerde versie van een synthetische cathinone waarbij de methylring op de tweede positie is geplaatst.

Er zijn dus eigenlijk niet extreem veel verschillen behalve de manier van productie. Waarbij 3-CMC dus een gechloreerde stof is en 2-MMC een gemethyleerde stof.

Wat is het verschil tussen 2MMC en 3CMC qua effect?

Maar als er dan zo weinig verschil is tussen beide stoffen wat is dan het verschil tussen 2MMC en 3CMC qua effect? Natuurlijk zit er wel enig verschil in de effecten van de stoffen. Meerdere gebruikers melden namelijk dat 3CMC een sterkere rush geeft als 2MMC. Ook melden verschillende gebruikers op forums zoals bijvoorbeeld drugsforum.nl dat 2MMC dus een milder effect heeft.

Over het algemeen hebben beide stoffen wel vergelijkbare effecten alleen blijkt dus de werking van 3-CMC een stuk sterker te zijn. Een aantal van de effecten die overeenkomen tussen beide stoffen zijn bijvoorbeeld:

  • Beide stoffen geven meer energie
  • Je krijgt meer zin om sociaal te zijn en veel te praten
  • Van beide stoffen krijg je een verhoogd libido
  • Mensen voelen zich door beide stoffen zelfverzekerder
  • Ook geven beide stoffen een euforisch gevoel

Meerdere rapportages van gebruikers melden echter wel dat wanneer ze 3-CMC gebruikt hadden ze een pijnlijk gevoel aan de neus ervaarden wanneer de stof werd gesnoven, bij 2-MMC komen deze klachten minder voor. Ook schijnt het dat 3-CMC een grotere craving veroorzaakt dan bij 2-MMC.

Wat vinden gebruikers van het verschil tussen 2MMC en 3CMC?

Uit de verhalen die wij hebben gelezen op de online forums blijkt toch wel dat het erg verschilt welke van deze stof de voorkeur krijgt bij de gebruikers. Waarbij de ene zweert op 3-CMC geeft een ander weer erg de voorkeur aan 2-MMC. Zo is te lezen dat een forum lid waarvan wij de naam anoniem houden zweert op 2-MMC. Hij verklaart zelfs dat de stof bij hem in zijn top 3 van favoriete middelen staat vanwege de niet te heftige effecten die het geeft. Ook zegt hij dat hij weinig craving ervaart en daardoor gewoon door kan gaan met zijn dagelijkse bezigheden.

Onze conclusie over het verschil 2MMC en 3CMC

Onze conclusie is dat beide stoffen erg veel op elkaar lijken maar toch wel enigszins verschillend zijn. Van de manier van productie tot aan de effecten blijken er toch wel degelijke verschillen te zijn. Wat nou de beste stof is zijn de meningen toch wel verschillend over en wij denken dan ook dat dit toch een persoonlijke keuze is. Het is natuurlijk wel zo dat nu 3CMC verboden is geworden veel mensen zullen uitwijken naar een legaal alternatief. Hierdoor zullen waarschijnlijk meer mensen 2MMC kopen als vervanger.

Lees ook eens ons artikel over het verschil tussen 3MMC en 4MMC voor meer informatie over deze twee stoffen.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Chat openen
1
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?