Verschil tussen 3MMC en 4MMC

het verschil tussen 3mmc en 4mmc

Wat is het verschil tussen 3MMC en 4MMC? Je hebt vast wel is gehoord over deze stoffen. Ze zijn inmiddels allebei verboden maar toch krijgen we nog steeds regelmatig de vraag wat nou precies het verschil is tussen beide stoffen. In dit artikel nemen we je mee naar de antwoord op deze vraag.

3MMC vs 4MMC

Om te weten te komen wat nou eigenlijk het verschil tussen 3MMC en 4MMC is moeten we eerst weten wat deze stoffen überhaupt zijn en daarom zoomen we eerst iets dieper in op de individuele stoffen en leggen we hier iets meer over uit.

Wat is 3MMC?

3MMC, ook wel bekend onder de namen miauw, poes en zijn echte naam 3-methylmethcathinone is een stimulerende research chemicals die behoort tot de groep van synthetische cathinonen.

De stof werd in 2012 voor het eerst ontdekt in Zweden. De stof is ontstaan nadat veel landen de voorganger mefedron ook wel bekend al 4-MMC hadden verboden. Onderzoekers zochten vervolgens naar een alternatief waardoor 3-MMC al snel op de markt werd gebracht als vervanger. Inmiddels is 3-MMC sinds 28 oktober 2021 verboden in Nederland.

Wat is 4MMC?

4MMC, ook wel bekend als mefedron of 4-methylmethcathinone is net als 3MMC een stimulerende stof die tevens ook behoort tot de groep van cathinonen. De stof werd voor het eerst ontdekt in het Verenigd Koninkrijk in 2009 en nam vrij snel toe in populariteit.

Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook in Nederland werd 4MMC steeds populairder als recreatieve designer drug. In die tijd werd de stof vaak anoniem online verkocht als badzout of voedingsmiddelen voor planten. Verkopers gebruikten deze truc om de Nederlandse wetgeving te omzeilen.

Hier kwam echter snel een einde aan en in 2012 werd de 4MMC opgenomen in de Nederlandse Opiumwet. Hierdoor werd de verkoop, productie en het bezit van de stof strafbaar in Nederland. Door deze verandering kwam 3MMC vrij snel als nieuw en legaal alternatief op de markt. Nu rust natuurlijk de vraag; wat is nou het verschil tussen 3MMC en 4MMC? Dit leggen we je uit in de volgende alinea.

Wat is het verschil tussen 3MMC en 4MMC?

Zoals we net al hebben besproken werd 3MMC pas gemaakt nadat 4MMC werd verboden. Eigenlijk gebeurde dit dus om de wetgeving te omzeilen en onderzoekers een nieuw alternatief te geven om te bestuderen. Maar wat is nu het verschil tussen 3MMC en 4MMC?

Het verschil tussen 3MMC en 4MMC is kleiner als je dat denkt. Volgens meerdere onderzoeken is er eigenlijk weinig verschil en vertonen beide stoffen vergelijkbare onderzoeksresultaten. De stoffen vertonen vergelijkbare effecten waaronder meer energie, een euforisch gevoel en ook een verhoging van de libido.

Ook eventuele bijwerkingen vertonen vrij veel vergelijking. Dit zijn bijwerkingen zoals hartkloppingen, duizeligheid en hoofdpijn. Er zit echter nog wel een ander duidelijk verschil tussen 3MMC en 4MMC, dit is namelijk de verslaving. Volgens verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat 3MMC een veel sterkere craving veroorzaakt. Een craving wil zeggen dat gebruikers meer zin hebben en de neiging krijgen om bij te blijven nemen.

Ook kwa structuur is er weinig verschil tussen 3MMC en 4MMC. Het enige verschil is dat ze bij 3-MMC de verbinding van de stof net iets anders hebben gemaakt. De stof heeft namelijk dezelfde structuurisomeer als 4MMC alleen hebben ze de methylgroep net iets anders geplaatst, namelijk op de 4-plaats.

Onze conclusie over het verschil tussen 3MMC en 4MMC

Wat is dan onze conclusie over het verschil tussen 3MMC en 4MMC? We kunnen eigenlijk wel concluderen dat beide stoffen eigenlijk helemaal niet zoveel verschillen van elkaar. Volgens verschillende onderzoeken en rapportages blijkt ook dat de werkingen en bijwerkingen vrij veel overeenkomsten met elkaar hebben.

Ook wat betreft de samenstelling van de stoffen zit er maar weinig verschil in. Het is maar 1 kleine aanpassing die de stoffen anders maakt van elkaar. Ook is het natuurlijk zo dat beide stoffen inmiddels verboden zijn in Nederland dus zelfs die vergelijking is er tussen de twee.

Wil je een legaal alternatief bestellen voor 3MMC en 4MMC? Dan hebben we goed nieuws voor je! Op onze webwinkel kan je nu 2MMC bestellen en 2CMC bestellen . Dit zijn stoffen die behoren tot dezelfde groep van cathinonen maar die nog gewoon legaal verkrijgbaar zijn in Nederland.

Lees ook eens ons artikel over het verschil tussen 2MMC en 3CMC of ons artikel over het verschil tussen 1P-LSD en LSD voor meer informatie over de verschillen tussen deze stoffen.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Chat openen
1
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?