Het verschil tussen 2F-ketamine en ketamine

het verschil tussen 2f-ketamine en ketamine

Ketamine is een erg bekende stof, maar wist je dat er ook een 2F-ketamine is? In dit artikel vertellen we je meer over deze stofen. Ook kijken we naar het verschil tussen 2F-ketamine en ketamine.

2F-ketamine of ketamine

Voor dat we naar de vergelijking en het verschil tussen 2f-ketamine en ketamine gaan kijken, gaan we eerst individueel inzoomen op de stoffen en kijken we wat deze nou precies zijn.

Wat is ketamine?

Ketamine is een bekende hallucinogenen stof die in de medische wereld wordt ingezet als verdovingsmiddel en ook als antidepressivum wordt gebruikt. De stof werd uitgevonden in 1962 uitgevonden door Calvin Stevens in het Parke Davis Lab. In 1965 ontdekten mensen dat de stof ook gebruikt kon worden als een verdovingsmiddel voor dieren en ook mensen. Ketamine wordt in de geneeskunde vaak gebruikt om pijn te verlichten. De stof geeft een dissociatieve pijnstilling, dit wil zeggen dat de gebruiker niet reageert op pijnprikkels maar wel wakker lijkt. Ketamine kopen is in Nederland niet mogelijk voor mensen om als een recreatieve drugs te gebruiken. De stof kan alleen gebruikt worden in de psychiatrie en medische wereld.

Wat is 2F-Ketamine?

2F-ketamine, ook wel bekend onder de afkorting 2-FDCK of de volledige naam 2-fluordeschloroketamine is ook een dissociatieve stof die gerelateerd is aan ketamine. Je kan eigenlijk wel met gemak zeggen dat 2F-ketamine een analoog is. Om er achter te komen wat het verschil is tussen 2F-ketamine en ketamine moeten we eerst begrijpen waarom 2-FDCK is ontwikkeld. De stof werd voor het eerst gemaakt in 2013 tijdens een poging om nieuwe stoffen te synthetiseren die gebaseerd zijn op ketamine. Vanwege het feit dat ketamine niet vrij verkrijgbaar is voor de normale bevolking werd 2-FDCK geïntroduceerd als een legale nieuwe psychoactieve stof.

Wat is nou het verschil tussen 2F-ketamine en ketamine?

Wij hebben een tijdje op het internet rond gespeurd om te kijken naar informatie hierover en kwamen terecht op een aantal forums. Op één specifiek forum kwamen we terecht bij een post genaamd ”2f-ketamine of ketamine”. In deze forum post bespraken mensen het verschil tussen 2F-ketamine en ketamine waardoor we een duidelijker beeld krijgen over de daadwerkelijke verschillen.

Volgens meerdere gebruikers schijnt 2-FDCK een leukere ervaring te geven als de normale variant. Mensen beschrijven dat de stof iets langer werkt als ketamine, ongeveer een uur. Ook lazen we dat dat je van 2-FDCK een minder ”dronken” gevoel krijgt en erg visueel werkt. Volgens verschillende forumleden schijnt 2-FDCK wel misselijkheid te kunnen veroorzaken, maar lezen we dat dat bij normale ketamine ook voorkomt. Verder lijkt het er toch op dat beide stoffen veel op elkaar lijken.

Onze conclusie over het verschil

We kunnen uit deze online verhalen eigenlijk we concluderen dat het verschil tussen 2F-ketamine en ketamine wel aanwezig is. De verschillen lijken echter niet erg groot te zijn. Ook verschillen de meningen over wat nou de betere stof is van de twee. Lees ook eens onze artikelen over het verschil tussen 3MMC en 4MMC en het verschil tussen 2MMC en 3CMC. Benieuwd geworden naar 2-FDCK en wil je deze graag aanschaffen voor een eigen onderzoek naar de stof? Kijk dan is op onze webshop waar je simpel en goedkoop 2FDCK kan kopen.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Chat openen
1
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?