1P-LSD ervaring: wat is het verschil tussen 1P-LSD en LSD?

1P-LSD ervaring | verschil tussen 1P-LSD en LSD

Iedereen kent wel het middel LSD. Maar wist je dat je er ook een 1P-LSD bestaat? In dit artikel bespreken we een 1P-LSD ervaring en kijken we naar het verschil tussen 1P-LSD en LSD.

Wat is LSD?

Voordat we het gaan hebben over het verschil tussen 1P-LSD en LSD en een 1P-LSD ervaring bespreken leggen we je eerst even uit was LSD nou precies is. LSD, ook wel bekend als lysergeenzuurdi-ethylamide is een psychoactieve stof die visuele en auditieve hallucinaties kan veroorzaken. De stof werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1938 door Albert Hofmann. Albert was bezig om een middel te creëren die de ademhaling en bloedsomloop kan stimuleren. Vijf jaar later maakte Albert zijn tweede synthese van LSD en merkte hij dat hij tijdens het synthetiseren naar eigen zeggen een plezierige intoxicatie ervaarde die zo’n twee uur duurde. Deze intoxicatie ging samen met een versterkt gevoel van de verbeeldingskracht en veranderende waarnemingen van de wereld om hem heen.

Later in de jaren zestig werd de stof bekend en populair onder de algehele bevolking. Vooral in de Verenigde Staten zag men een enorme toename van populariteit van de stof wat tegelijkertijd gepaard ging met zorgen omtrent het middel. Door de grote toename van gebruik belandde er namelijk steeds meer gebruikers in het ziekenhuis met een bad trip. Hierdoor werd er in 1966 besloten de stof in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk te verbieden. Enkele jaren later in 1968 volgde ook de Verenigde staten met een verbod en in 1971 werd de stof geplaatst op het verdrag psychotrope stoffen van de Verenigde Naties. Door de plaatsing van de stof op deze lijst werd LSD verboden door alle landen die aangesloten waren bij de VN.

Wat is 1P-LSD?

1P-LSD, ook wel bekend als 1-Propionyl-d-lyserginezuurdiethylamide is dus zoals de naam al doet vermoeden gerelateerd aan LSD. Je kan eigenlijk wel stellen dat de twee stoffen tot dezelfde familie behoren en dat LSD de grote broer is. 1P-LSD kwam voor het eerste tevoorschijn in 2015 als legale analoog van zijn voorganger LSD. Volgens verschillende bronnen heeft de stof een vrij vergelijkbare werking met zijn grote broer maar verder is er nog niet heel veel over het middel bekend. Ook wie de stof precies heeft uitgevonden en wanneer het is gesynthetiseerd is niet bekend. Er zijn dus wel enkele rapporten online te vinden die de effecten van 1P-LSD beschrijven en ook zijn er gebruikers die een 1P-LSD ervaring delen.

Een 1P-LSD ervaring online gevonden

Wij hebben online een 1P-LSD ervaring gevonden die we graag met jullie willen delen. De 1P-LSD ervaring komt van een gebruiker die zichzelf Willem noemt en zijn bevindingen deelt op een forum. Volgens Willem was zijn ervaring een unieke experience die hij zelf beschrijft al intens en warm. Willem zegt bijvoorbeeld dat zijn trip begon zo’n uur na inname van de stof. Zo beschrijft hij dat hij zeer intense maar prettige visuele hallucinaties ervaarde. Ook geeft hij aan tijdens zijn trip regelmatig een lachbui te krijgen en een zeer euforisch gevoel. Door dit euforische gevoel voelde hij een sterke verbondenheid met zijn omgeving.

Willem verteld vervolgens dat hij het besef van tijd totaal kwijt was en voor hij het wist waren er 10 uur verstreken waarna zijn trip langzaam uitwerkte. Willem eindigt vervolgens met dat hij deze 1P-LSD ervaring niet had willen missen en hij het misschien in de toekomst nog wel een keer zou willen proberen. Hij geeft wel aan dat zijn 1P-LSD trip minder heftig was als een eerdere LSD trip die hij een keer gehad heeft.

Verschil tussen 1P-LSD en LSD

Maar wat is nu het verschil tussen 1P-LSD en LSD? Volgens verschillende bronnen en onderzoeken schijnt 1P-LSD vrij vergelijkbare effecten te vertonen met zijn grotere broer. Dit kunnen we ook wel opmaken uit de 1P-LSD ervaring die we hebben gedeeld. Het schijnt echter wel dat 1P-LSD minder sterk is als LSD. Volgens onderzoeken met testen op muizen blijkt namelijk dat 1P-LSD ongeveer 38% minder krachtig is. Verder lijken de twee stoffen toch wel erg veel op elkaar.

Onze conclusie over de 1P-LSD ervaring

Wij kunnen uit de 1P-LSD ervaring eigenlijk wel concluderen dat de stof een mildere trip geeft als zijn grotere broer. Echter wil dit niet zeggen dat de stof slecht of minder goed is. Je moet natuurlijk wel beseffen dat normale LSD vrij heftig is en niet iedereen daar goed mee om kan gaan. 1P-LSD is daarom misschien juist wel een beter alternatief omdat er waarschijnlijk minder mensen door in een bad trip belanden. Eigenlijk kan je 1P-LSD wel bestempelen als ”LSD light”. Op onze webwinkel kan je 1P-LSD kopen voor onderzoeksdoeleinden zodat jij zelf onderzoek kan doen naar deze stof. Wij verkopen geen 1P-LSD voor menselijke consumptie. Ben je ook benieuwd naar andere ervaringen? Bekijk dan ook is onze artikelen over een 2MMC ervaring en een 2FDCK ervaring.

Disclaimer: Dit artikel over een 1P-LSD ervaring is alleen voor informatieve doeleinden. Wij verkopen alleen research chemicals voor onderzoeksdoeleinden en niet voor menselijke consumptie.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Chat openen
1
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?